PROFESSIONAALSED SIIDRI DEGUSTEERIMISED.
Juhendab: pommelier Kaire Jakobson,
Baltikumi ainus siidrisommeljee.


Variant 1: Ülevaade käsitöösiidrist.
6 siidrit + 1 perry.
SOBIB:                
igasuguse tasemega osalejatele;
         eelnev joogialane koolitus pole vajalik.
HIND:                20 eur + km = 24 eur/ osaleja;
         min. osalustasu 100 eur + km.
KESTVUS:      1,5-2 tundi (koos suupistetega 2 tundi).
NB! Turismigruppide jaoks on võimalik teha lühendatud variant.
KIRJELDUS:  Eesti ja traditsiooniliste riikide käsitöösiidrite võrdlus. Siidrialane terminoloogia: siider vs käsitöösiider; perry; ühe õunasordi baasil siider; maitsesiider; levinuimad siidri valmistamise tehnoloogiad. Siidrit puudutavate valearvamuste kummutamine.

Variant 2: Ülevaade Eesti käsitöösiidrist.

6 Eesti siidrit + 1 Eesti perry
SOBIB:               joogihuvilistele ja toitlustusvaldkonna inimestele; Eesti maitsete tutvustamiseks välismaalastele.           
HIND:
               25 eur + km= 30 eur/ osaleja; min. osalustasu 125 eur + km.
KESTVUS:      1,5-2 tundi (koos suupistetega 2 tundi).
NB! Turismigruppide jaoks on võimalik teha lühendatud variant.
KIRJELDUS:  7 Eestis valmistatud täismahlast siidrit: pudelis järelküpsenud siider, maitsesiider, traditsioonilisel meetodil siider, ja/ või 1 Eestis valmistatud perry. Kuna perry-t valmistab Eestis vaid 1 tootja, siis aeg-ajalt võib juhtuda, et toode pole saadaval. Ülevaade Eesti käsitöösiidritootjatest siidrinäidete põhjal. Osalejad õpivad tundma Eesti õunale omast maitset ja aroomi käsitöösiidris.

Variant 3: Eesti Siidri Lugu. Seminari-formaadis degusteerimine.

10 erinevat õunast valmistatud ilma alkoholita ja alkoholiga jooki
SOBIB:                joogivaldkonna huvilistele; välismaalastele.
HIND:                 ainult gruppidele; hind sõltub grupi suurusest.
KESTVUS:        2-2,5 tundi (koos suupistetega 2,5 tundi).
KIRJELDUS:    Degusteerimine sisaldab: täismahlast õunalimonaad; siider; 2 maitsesiidrit; õunavahuvein; õunavein; jääsiider; õunaviin. Õpitakse Eestis kasvanud õunadest valmistatud jookide põhjal selgeks regioonile omane õunamaitse nii lahjemas kui ka kangemas joogis. Eesti Siidritee Tuuri tutvustamine (vajalik ekraan). Ülevaade umbes 12 siidritootjast Eestis alates aastast 2015: tootmispõhimõtted; õunaaiapõhine tootmine vs mustlastootmine; siidri mainega seotud teemad.

Variant 4: Siidri ja toidu sobitamine.
5-käiguline siidriga menüü koostöös kindla restorani või catering firmaga.
SOBIB:               Eritellimusel elamus toiduhuvilistele-gurmaanidele.
HIND:                Ainult gruppidele; hind sõltub grupi suurusest.
KESTVUS:      Umbes 3 tundi.
KIRJELDUS:  Siider on uus vein. Käsitöösiidrite lai maitseskaala lubab siidrit serveerida näit. tervitusjoogina vahuveini asemel, või toidu täienduseks. Samuti on siider sobilik digestiiviks kauni toiduelamuse lõpus. Siider pakub ka alkoholivabasid alternatiive, mida on hakatud tootma pidulaua jaoks sobilikes 75 cl pudelites ning ka maitsed on peenemad kui tavalisel limonaadil. Siidri kõrvale valitud toidud on rõhuga kohalikul toorainel. Erivajadusega menüü tuleb eelnevalt kokku leppida.

ERIPAKKUMINE: siidri degusteerimine bussisõidu ajal.
SOBIB:         turismigruppidele, kel limiteeritud ajaressurss; kombineeritult siidritootjate külastamiseks.
Bussis saab läbi viia degusteerimiste Variant 1 või Variant 2 ning sihtkoht võib olla mõni siidritootmistest Eesti Siidritee Tuuril: https://www.puhkaeestis.ee/et/eesti-siidritee-tuur.

LISAKS:

Suupisted 4-10 inimest: 60 eur + km
Suupisted 10-20 inimest: 80 eur + km

NB! Siidrimajja mahub 1-10 inimest (vajadusel + 2 inimest).
Kui tellida degusteerimine suuremale grupile kui 12 inimest, siis lisandub ruumirendi tasu 30-40 eur + km/ tund.


SIIDRI DEGUSTEERIMISE BRONEERIMISEKS PALUN SAADA MEILE SÕNUM. 

Email again:
Vastame teile kindlasti! Seniks aga nautige klaasike siidrit.